Tarpojat

Tarpojat ovat 12-15 -vuotiaita.

Tarpojaohjelma koostuu neljästä puolen vuoden tarposta. Jokaisessa tarpossa on pakollisia ja valinnaisia aktiviteetteja. Tarpon loppuhuipennus on majakka, jossa tarpojavartio hyödyntää aktiviteeteissa oppimiaan taitoja. Tarpojaohjelmassa on jatkotarppoja, joiden myötä tarpojaikäkausi voi tarvittaessa jatkua kolmanteen vuoteen saakka. Yhteensä tarpoja- ja seikkailijaohjelma kestävät viisi vuotta. Tarpojaohjelman päätösmerkki on Kimin hymy.

Partiopiiri tai alue järjestää tarpojille vuosittain tarpojien taitopäivät, tarpojakisat sekä piirimajakan. Piirimajakka on tarkoitettu lippukunnille, jotka eivät pysty järjestämään omaa majakkaa. SP järjestää vuosittain tarpojien SM-kisat. Tarpojat osallistuvat muihin valtakunnallisiin tapahtumiin lippukunnan harkinnan mukaan. He voivat osallistua myös valtakunnalliselle suurleirille.

 

Tarpot

  • Yhteiskuntatarpossa tarpojaryhmä tutustuu muiden maiden kulttuureihin sekä yhteiskunnallisiin asioihin ja taitoihin.
  • Leiritarpossa harjoitellaan leirielämässä tarvittavia taitoja.
  • Luovuustarpossa korostuvat seuraavat tavoitteet:
  • Selviytymistarpossa syvennytään erä-, retki- ja vaellustaitoihin.

Kaikkiin tarppoihin liittyy vielä yhteisiä retki- ja ensiaputaitoja, eli retki ja ensiaputaidot karttuvat ”nousujohteisesti” siitä riippumatta, missä järjestyksessä tarpot suoritetaan.

 

Lähde ScoutWiki